giovedì 15 ottobre 2015

In Svezia una splendida villa in stile shabby chic

 

 

 

Un vecchio cottage estivo a pochi minuti dal mare è stato trasformato in una splendida villa in stile shabby chic …

 

 

 

Ingen kan väl tro att detta hus är byggt på 1990-talet. Det skulle lika väl kunna vara en kaptensgård från ett tidigare sekel.

 

 

Det ljusa och luftiga köket med avlutade gamla allmogemöbler. På bordet står en prickig urna drejad av dottern Hanna Hagström Olén som är keramiker. Stolarna med överdrag från Nyblom & Kollén är arvegods. Det ljusa trägolvet är vitpigmenterat, såpat furugolv.

 

 

 

Köket har plats för både vedspis och elspis. Blå emaljföremål och kökstextilier i blått är pigga accenter mot den vita basen.

 

 

 

Gamla fönster tas gärna tillvara och används som dekoration. Fjärilsbilderna köpte Jeanette redan när hon var 15 år.

 

 

 

Harmoni råder på glasverandan med spröjsade fönster. Här trivs olivträden i zinkkrukorna lika bra på sommaren som på vintern. Fyrkantiga kuddar, Nyblom & Kollén. Stolar och bord, loppisfynd.

 

 

Det luftiga sällskapsrummet på övervåningen används flitigt för lässtunder och eftermiddagsfika, speciellt under vinterhalvåret. Karmstolarna är från sommarstugan som tidigare låg på tomten. Hissgardinerna i tunt linnetyg släpper in mycket ljus.

 

 

 

Grupporträttet på väggen föreställer en poliskår där Jeanettes morfar är en av konstaplarna. Nytillverkad lampan i industristil, Atmosfär.

 

 

 

 

Hattar på rad ovanför gamla fotografier i svarta ramar som arrangerats prydligt.

 

 

 

Den öppna garderoben andas romantik. Här samsas antika dockor, gamla spetsar, smycken och knäppkängor.

 

 

 

Sovrummets förmak tjänar som klädkammare med vitmålat klädskåp och byrå som har många år på nacken. Pärlsponten på väggen är målad i en ljust gråblå ton.

 

 

 

Överkastet har Jeanette virkat som ung. När hon träffade Per-Erik virkade hon det dubbelt så stort för att det skulle passa en dubbelsäng. Svart järnsäng, Ikea.

 

 

 

Ett gammalt symaskinsbord har blivit panteringsbord. Zinkkrukor blandat med krukor av keramik ger ett levande intryck. Fågelburen är köpt på loppis.

 

 

                                                                               via

 

Un bacio

2 commenti:

solocosebelle ha detto...

No vabbè... mi fai sempre sognare con le immagini!!

Silvia Ro ha detto...

A D O R O ! colori meravigliosi! Grande selezione la tua ogni volta! Silvia